Wat doet een stressbal?

Een stressbal is een zacht voorwerp dat meestal de vorm van een bal heeft. Het is de bedoeling om met deze stressbal te spelen en er in te knijpen. Door dit te doen, zal uw stress afnemen. Ook kunt u met de stressbal uw handspieren trainen. De balletjes hebben over het algemeen een grootte van vijf tot zeven centimeter, waardoor ze goed in de hand passen.

Heeft u veel last van stress of angst? Dan zijn stressballen een goede oplossing voor u! U kunt bij stress of angst beter in een stressbal knijpen, dan bijvoorbeeld nagels bijten. Er is aangetoond bij een onderzoek uit Engeland dat een stressbal bij angst en pijn bij een operatie kan zorgen voor pijnvermindering. Door in de stressbal te knijpen wanneer u zich angstig voelt of pijn heeft, wordt de pijn verminderd. Het knijpen in een stressbal zorgde voor 18 procent minder angstgevoelens en 22 procent minder pijn. Het blijkt dus vrij makkelijk te zijn om angst- en pijngevoelens te verminderen. 

Ook helpt een stressbal op het moment dat u beter wil presteren in een geheugentest. Het knijpen in een stressbal kan helpen om de hersenen klaar te maken voor het wegschrijven en ophalen van informatie. De stressbal is dus voor veel gelegenheden de perfecte oplossing!

Alle categorieën
Wat zeggen onze klanten?
9.4
Hulp of advies nodig?
  • Gratis transport
  • Geen instelkosten
  • 25 jaar ervaring
  • Snelle levertijd
  • Uitmuntende communicatie
  • Bedrukt en onbedrukt leverbaar
Hulp of advies nodig?

Bel ons adviesnummer
011 - 92 24 34
of chat met ons

Onze klanten